7x edit (3x oprava chyb psaní a zmíchané diakritiky) Ztratil jsem diakritiku když jsem kopíroval text,ach jo... časem to snad opravim všechno. A taky s funkcí automatického vyhledání a nahrazení textu jsem do toho chyby ještě přidal... : - D _ Když najdete chybu můžete to říct jako odpověď sem (Reply), ale může se objevit i nemyslné slovo, nebo věta . . . ! : ( Nahlášení takových chyb vítám1.1 - o ICQ 
1.2 - malý popis QIPu 
1.3 - registrace na QIP 
1.4 - instalace - nastavení QIPu 
1.5 - změna zvuků,mix icq qip trilian 
1.6 - nastavení uložení hesel všech vašich protokolu na účet QIP 
1.7 - vzhled QIPu a web QIPu 
1.8 - QIP smajlíky,sady a vlastní přiřazení 
1.9 - postranní mini ikony QIPu v kontakt listu 
1.10- Trance rádio v QIPu 
1.11- QIP email,zajímavá funkce v něm 
1.12- jak začít používat QIP protokol 
1.13- QIP jako služba pro offline zprávy 
1.14- Nejbezpečnější zabezpečený šifrovaný protokol pro komunikaci 
1.15- Odkaz pro tento článek 
1.16- Posílání souborů 
1.1 – o ICQ 
ICQ je služba která umožňuje počítačům a lidem komunikovat, psát zprávy které když se odešlou tak tomu druhému přijdou za 1 sekundu možná víc možná míň času.
Ve verzi 7 jsou hlas a video chat a je tam dost her pro dva.
Jenže ICQ je
Ái Sík Yů
to je v angličtině
I Seek You
to je v překladu
prohledávám tě
prohlížím tě
sleduji tě
hledám tě
:seek:
hledat
vyhledávat
prohledat
usilovat
snažit se
shánět se
Když se anglicky vysloví I - C - Q jako písmena jednotlivě, tak to zní takhle
Ái - Sí - Kjů
To akorát znamená, že si jednou ráno můžete třeba v Blesku přečíst kolik že to vaše pracovní skupina vydělává kolik z toho jsou prémie na daný počet lidí.
CoŽe? no jak je to možné ?
no vždyť jeste si o tom s kolegou na icq povídali...
Představte si, že blesk se ničeho nelegálního nedopustil. Toto je s icq zákonně možné.
Podstata v icq je, že to vzniklo pro to, aby mohlo být zjištěno co si lidé mezi sebou povídají.
Každý kdo při instalaci icq souhlasí s licenčním ujednáním souhlasí s tím, že jeho konverzace na tomto protokolu není jeho, ale všech. Tímto se dobrovolně přihlašujete k tomu, že to o čem si na icq povídáte může být zveřejněno a jakkoliv použito a kýmkoliv prohlíženo.
tento protokol je tu od toho,aby se konverzace uživatelů dala prohlížet ukládat (zaznamenávat), rozšiřovat (šířit) taky.
No takže jestli se vám to nelíbí, tak to není tak těžký s tím něco dělat...
Když jste na icq s oficiálním klientem (Který máte mimochodem v licenčních podmínkách přikázaný používat), tak používáte icq protokol a icq program
1.2 - malý popis QIPu
Chci ukázat něco co používá qip program a icq protokol a hlavně qip protokol!
a ještě
google protokol
facebook
twitter
jabber
orkut
IRC
součástí je ještě email s doménou @qip.ru
a nějakej ruskej mini twittrr

Ale hlavně to podporuje multi accounts, více úctu od jednoho protokolu a všechny kontakty ze stejných a různých protokolů jsou v jednom okně přehledně seřazené, nebo se to dá udělat do jednoho pytle jako jeden povídací program.
Například oznámení emailu na googlu je nejrychlejší co jsem kdy viděl a je jedno kolik google mailu máte. můžete do nich chodit libovolně a na webovym rozhraní se úcty jen kliknutím přepínaj a můžete prohlížet emaily v různých účtech na přeskáčku.
Místo ICQ7 programu je QIP 2010
v tom se dá používat ICQ
ale pokud už nechcete, tak se dá používat QIP
nevim jestli to umí hlas a video, ale něco v nastavení o tom je, nezkoušel jsem to.
ale na to je stejně nejlepší skype, protože má nejlepší kvalitu zvuků-hlasu
dá se přidat i několik her a spoustu dalších doplňků,které budou přibývat, protože uživatelé obvykle mají rádi mnoho věcí v jednom a jsou to práve oni kdo mohou doplňky tvořit. Já jsem si dal rádio digitální hodiny s datumem a šachy a dámu asi ještě přidam...

časem možná ještě IRC
Pokud se vy a váš známý rozhodne pro QIP protokol tak máte oba program QIP a v něm používáte protokol QIP (qip server toho nabízí víc,je to skoro jako google, ale je to rusky! ale stránky se dají překládat s google translatorem, nebo automaticky v google chrome.)
Pokud chcete QIP a známý nechce, tak máte QIP a on má ICQ a vy se v QIPu přihlásíte na své icq a můžete si psát normálně.
S těmi kdo má QIP se nekontaktujete s icq kontaktem, ale s qip kontaktem. To si ještě ukážem.
Posílání souboru by mělo fungovat taky a kdyby ne, tak jdou sobory posílat přes vaše souborové rozhraní, které jste získaly s qipem, je tam prostor 5 Giga. QIP ten soubor nebo soubory pošle na server a pak pošle tomu komu to posíláte odkaz na stažení z webu. Je to rusky, ale stahovací odkaz jako obrázek se dá najít.
Pokud vim, tak ty soubory tam zůstanou měsíc když je nikdo nestahuje, pak se smažou. můžete je taky smazat ručně
Posílat soubory do vašeho souborového prostoru má QIP nastaveno automaticky, ale taky je někdy rychlejší, když kliknete na tu disketu na šipečku ukazující dolu tak kliknout na poslat přímo. Pro LAN sít to je OK, soubory lítaj rychlostí 7500 kb/s
1.3 - registrace na QIP
Jak na QIPTakže stejně jako s icq, tak si vytvoříme QIP účet, abychom mohli používat QIP protokol.
na týhle stránce
http://qip.ru/reg/registerjenže ono je to srandovně rusky........

Ta první řádka je pro zvolení přesdívky,nicku. Tady nemáte (icq) číslo,volíte si jméno nebo přesdívku
Ty dvě pod tím jsou na heslo a na potvrzení hesla
To další je na email, Který je nutné zadat. Je to pro zapomenuté heslo.
Jak jsou ty dvě kulatý klikátka, tak pro první je muž a to druhý žena, nevim jestli je to nutný označit...
Pak se opisuje text na obrázku, dvě slova mezi nima mezera v mym případě to tak je.
Potvrzuje se to tím
PerncTpannR, nebo co to je

pak přijde ruskej email ve kterym potvrdíte registraci, musíte kliknout na odkaz, začíná to nějak takhle
??? ????????????? ??????????? ?????????? ??????? ?? ??????
http://qip.ru/reg/emailValidate?login=někdo&email=někdo@email.com&hash=a1bc2649c091Sb6ceee6ddGaddfb0f22tím odkazem se potvrdí registrace QIP úctu
Ukáže se QIP stránka a nahoře vpravo je vaše jméno QIP něco@qip.ru
vedle toho je odkaz
Настройки to je nastavení pro QIP účet jako malý profil, ale podle měl je dobrý zaškrtnout
скрывать связь моего jabber-аккаунта и моего номера ICQ
je to malá kostička
tím se zakáže zobrazování informací vašeho profilu nebo profilu, když je bude chtít někdo vyhledat, alespoň tak jsem to pochopil.
takhle je to v překladu

Potvrzuje a ukládá se to tím tlačítkem dole vlevo
CoxpaHnTb
Google translator vám klidně přeloží celou stránku!
1.4 - instalace - nastavení QIPu
Stáhněme QIP 2010
http://qip.ru/vlevo uprostřed, není třeba překládat, že ?
Při instalaci si dáme custom a takhle to vypneme,

Set gip.ru
Set search.qip.ru
aby se nepřenastavovala domovská stránka a vyhledávací engine (nástroj)
A tady taky odškrtnout pryč

Bude to v angličtině a tady se kliká na QIP Account

Ukáže se přihlášení a tam dáte to co jste registrovali na qip.ru nick je ve tvaru vášnick@qip.ru
Pak po potvrzení a přihlášení se ukáže ICQ přihlášení
Dejte icq číslo a heslo
Pak se ukáže přihlášení google talk, ale já si myslim, že to je jabber! takže sem ještě google ne
Pak se ukáže přihlášení MRA, kdo ví co to je...
Pak se ukáže přihlášení Facebook (mluvit s lidma z facebook) u někoho někdy funguje dost špatně
Pak se ukáže přihlášení Twitter (to se mi líbí

)
Kdo chce google tak potom v nastavení
Kdo chce češtinu dá se najít na qipim.cz fóru
http://qipim.cz/viewtopic.php?t=3928teď je důležitý nastavení!Modrá ikona s brejlema a u toho Invisible for All je, že vás nikdo neuvidí online, takže kliknout a změnit na zelenou online.
Nad tím je standartní žlutá ikona qipu a v ní je preferences
Jdeme nastavovat!
Switch to expert mode - přepnout do expert módu, ano (klik do toho ať tam je zaškrtávací fajfka)
Save passwords of my account on server - uložit hesla mých úctu(protokolu) na qip.ru server, ne (nesmí tam bejt fajfka)
Pak překliknout na Contact List (vlevo na straně)
Always on top - vždy na vrchu/nepřekrývat qip okno jinými okny, ne
Auto resize contact list - automaticky změnit velikost kontakt listu, ano
Thick window title, tlustá lišta názvu okna, ne!!!!
Font name nastavit na Tahoma velikost 7, protože jinak se můžou ukazovat špatně znaky s diakritikou.
Posuvník Transparency nastavuje průhlednost QIPu, ale zaškrtněte For inactive only, aby nebyl průhledný na pořád,aby když s ním pracujete byl normálně vidět.
Pod tím je váš nick,můžete to změnit na cokoliv co chcete, aby bylo v názvu okna qipu
teď překliknout na Messaging (posílání zpráv)-(zprávy)
Show contact floating avatar - ukazuj volně ikonky uživatelů, ano
Překliknout na History (historie)
Dole je file saving path(ukládací cesta), můžete nastavit kam ukládat poslané soubory od uživatelů.
A přepnout na accounts (účty)
klikátkem add new accounts(přidat nové úcty) přidáte účty, které ještě přidané nemáte.
Klikněte na nastavení u ICQ,(settings) je tam
Show client icons (ukazovat ikony klientu), ano
Potvrdit OK a okno se zavře
V okně qipu vpravo dole je žlutá ikona a nad ní je zelená,tím se přistupuje k panelu ve kterym se dá pracovat s jednotlivými úcty zvlášť.
Vedle toho je lupa se žlutym pozadím, tím se přidávaj nový lidi.
Pod tím jsou balónky, tím se nastavujou obrázkový statusy.
Když uděláte dvojklik na název okna qipu, změní se jeho tvar, mohlo by se to hodit.
dvojkliknout pravým tlačítkem to funguje taky
Když dvoj Kliknete na nějaký kontakt otevře se povídací okno. Tady jsou důležitý dvě věci.
Šipka dolu u zelený diskety nastavuje jestli se budou soubory posílat přímo nebo přes váš úložný prostor. Záleží jak se vám to bude hodit
Send files directly - posílat soubory přímo
Send files trought file.gip.ru - posílat soubory přes file.gip.ru
My files on file.gip.ru - Mé soubory na file.gip.ru (otevře souborové rozhraní na webu s prostorem 5 GB)
View recieved files - prohlédnout přijaté soubory (ve vaší složce)
Pak je pod tím ikona enter vedle údržbářského klíče a tužky. Když je zaplá, tak se zprávy odesílají stisknutím enter. Když ne, tak ctrl+enter
V té řadě je ještě hlava se žlutou hvězdou. V tom se nastavuje vlastní nastavení pro daný kontakt.
Vlastní nastavení zvuků když uživatel přijde online
Vlastní nastavení zvuků když uživatel pošle zprávu
Vlastní nastavení písma když chcete, aby jeho písmo vypadalo jinak.
Jeho okno lze nastavte tak, aby se s ostatními založenými okny nesdružovalo a vždy bylo zvlášť.
Jak pracovat s qipem a nebo co by se vám mohlo hodit v něm nastavit, tomu se věnuje fórum
http://qipim.cz/Nebo tady je ruské qip fórum přeložené rychlým způsobem do cz
http://translate.google.cz/translate?js=n&prev=_t&hl=cs&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=cs&u=http://forum.qip.ru/můžete se zeptat i mě tady, nebo na qipu
kastier@qip.ru (tenhle kontakt je qip kontakt a email taky,můžete vybrat co použijete)
1.5 - změna zvuků,mix icq qip trilian
udělal jsem k tomu mix zvuků z trilianu,protože ty icq se nedaj poslouchat.
Tady stažení, je to automatický rozbalovací rar archiv, Který do %program files%\QIP 2010\Sounds\QIP Infium sounds\ přidá zvuky a instalační bat, kterej se spustí a přejmenuje a zálohuje zvuky, takže to hned hraje jinak, jen to stačí spustit.
mediafire.com ?wstz56aorxwfx1krapidshare.com QIP2010-trillian_sounds_Install_in_Program_Files.exe2shared.com/file/jlWKI0Pi/QIP2010-trillian_sounds_Instal.htmluploading.com QIP2010-trillian sounds Install in Program Files.exe/
http://turboupload.com/8wkmpd3ipy7xsendspace.com yo2ir1Zvuk odesílání zprávy jsem vypnul.
Když se vám to nebude líbit, tak v adresáři qip zvuků je uninst.bat, ten to vrátí zpátky, qip bude zvučet jako před tím.
/edit:
O QIP úctu se ještě bavim na QIPim fóru
http://qipim.cz/viewtopic.php?f=83&t=4097&p=487121.6 - nastavení uložení hesel všech vašich protokolu na účet QIP
A ještě když na jiný PC půjdete s QIPem a přihlásíte se QIP účtem, tak se to samo zeptá na ostatní protokoly, Který máte a snad i nastavení programu by si to mělo taky pamatovat.
Standartne si to pamatuje i hesla, Který se sami uloží na váš QIP účet, i když by to neměl být problém, radši jsem to v nastavení dal pryč. Možná že bych musel přestat být paranoidní..

a nebo jsem oprávněně...
1.7 - vzhled QIPu a web QIPu
QIP

A QIP protokol na webu v emailu. google translate, nebo google chrome to umí přeložit do cz.
1.8 - QIP smajlíky,sady a vlastní přiřazení
/edit3:Co stojí za zmíňku!To jsou QIPovský smajlíky !
Jsou obdivuhodné, nádherné a bezva !
Jsou animované, tady je jsou vyfocené, takže se nepohybují. Tahle sada není standarní součást QIPu, ale dá se přidat.

Tohle jsou základní, které má QIP2010 (tady je cerný pozadí a tak nevypadají tak jak na bílém)

Je jich víc, už se mi to nechce uploadovat...

můžete mít 300 smajlíků 400 možná taky, nevim jestli je to omezený

Když si s někym píšete a chcete aby viděl stejné smajlíky jako jste si přidali vy, tak musítě mít stějnou sadu smajlíků.
A nebo poslední možnost je, že sadu můžete mít jakoukoliv, ale v konfiguracním souboru musí být napsáno stejně, pro jaký text platí jaký smajlík
když někomu pošlete tohle:
*rofl*
tak se smajlík takhle válí...

když někomu pošlete tohle: *rezuchleba*
tak žádný smajlík není.... a příjemce uvidí *rezuchleba* a ne smajlík
Pokud bude sada smajlíků, která má pro text *rezuchleba* definovaný smajlík, tak se pošle ten smajlík. (A ten smajlík asi bude rezat chleba...)
A nebo pro ten text můžete definovat libovolný smajlík jaký chcete v tom souboru a když to má ten druhý definováno stejně, tak uvidí stejného smajlíka. Ti ostatní uvidí text *rezuchleba*
Akorát koukam, že způsob ručního nastavování byl změněn a teď nevim jak se to ručně nastavuje....... Před tím to bylo tak pěkně jednoduchý !
1.9 - postranní mini ikony QIPu v kontakt listu
Kdyby vám nešly postranní ikony programu, Který maj vaše kontakty...
1.10 - Trance rádio v QIPu
Tohle je dobrý trance rádio. Mluví se tam anglicky,občas se pohovoří s těmi co trance tvoří.
QIP může nastavovat obrázkový statusy automaticky.
1.11 - QIP email,zajímavá funkce
QIP email má funkci, kterou jsem ještě neviděl..... Oznámení o tom, že už si email někdo přečetl.. Akorát nevim jak to funguje.................

1.12 - jak začít používat QIP protokol
A taky ještě . .Když už to máte hotový, tak by taky bylo dobrý říct QIPu, že chcete používat QIP protokol. . .

Když jděte někomu psát

Ti kdo mají QIP 2010 mají jen zelenou ikonku qip na levo (může používat QIP protokol místo ICQ)
Ti kdo mají QIP Infium mají méně zelenou ikonku qip vlevo a více zelenou qip vpravo. (může používat QIP protokol místo ICQ)
Ti kdo mají QIP 2005 mají méně zelenou ikonku qip vlevo a žlutou qip vpravo (můžete mu říct, ať si dá QIP 2010) (nemůže používat QIP protokol místo ICQ)
Ti kdo mají QIP2005 by měli okamžitě přejít na QIP 2010. QIP2005 je starý, vývojáři na něm nepracují, jednoho dne zestárne až k nepoužitelnosti.
Jeden příklad: třeba se stane, že ICQ server změní způsob komunikace. V té chvíli vyjde nová verze QIP2010 a jede se dál. V té chvíli QIP2005 zemřel.
Když už máte QIP, tak ho nemějte jen na ICQ

QIP je přece na QIP

Kdo používá protokol QIP a ICQ současně, bude to vidět takto :
To jsou zobrazené informace o kontaktu. V kontakt listu, to budou ty dvě ikony QIP.
Myslim, že když přidáte někoho kdo má QIP a přidáte ho jen podle ICQ kontaktu, tak bude mít takovéhle informace když se na nej v kontakt listu klikne. A bude mít možnost používat QIP protokol.
Možná malý problém: Dokud jsem tomu uživateli nenapsal, tak se neukázalo, že má jak ICQ tak QIP. Potom jsem mohl přepnout na používání QIP protokolu.
Takhle:
Je to u jména kontaktu, rozvinovací nabídka. Pokud tam máte vybraný ICQ tak mluvíte přes ICQ protokol (nedobrá to věc) Asi nejrozšířenější QIP jméno každého uživatele je ICQčíslo@qip.ru Protože QIP2010 vás s registrací QIP jména neobtěžuje a když se v něm poprvé přihlásíte na ICQ, tak automaticky máte
462847966@qip.ru vytvořen a je to vaše qip jméno. Tím i QIP účet, Který má myslím stejné heslo jako vaše ICQ. Takže příště se stačí v QIPu přihlásit na QIP účet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Který má stejné jméno jako je vaše ICQ ! ! ! !
Mě se třeba takový ICQuo qip jméno nelíbilo a šel jsem si vytvořit vlastní a pak jsem se s ním v QIPu přihlásil. Proto vás tady obtěžuju s manuální registrací QIP úctu............ :-D:DDD
Když mezi sebou nechcete ICQ nikdy, tak smazat. Nebo smazat celý kontakt a znovu přidat jen za pomoci QIP identifikace (qip jména).
(MAZEC) tím náhodným ICQ číslem se mi povedlo trefit nějakýho rusa......
1.13 - QIP jako služba pro offline zprávy
To je spíše pojednání . . .
Pokud bychom se o QIPu bavili jako o nástroji pro offline zprávy, tak je QIP super věc........

Kdybychom se tedy v noci rozloučili a šli spát a já jsem ale zapomněl ještě něco říct, tak je možnost napsat to ještě do okna konverzace a odeslat jako offline zprávu, a nebo kdo si chce být 100% jist, že tu zprávu druhý uvidí, tak klikne v QIPu na otevřít emailovou schránku
a když je jméno qip kontaktu jahodaztresnove tak jednoduše napíše email na
jahodaztresnove@qip.ru a ten druhý když kdykoliv zapne QIP tak mu QIP řekne, že má email a tak klikne na to malý zelený okýnko,nebo později na ikonu u hodin dole
a otevře se ruská emailová schránka,
kde se dá jednoduše kliknout na přečtení toho emailu a v případe že odesilatel nebude online tak se dá kliknout na rychle odpovědět na email.
Když jste oba online a posíláte emaily, tak přicházejí stejně rychle jako zprávy v povídacím okýnku.
1.14 - Nejbezpečnější šifrovaný protokol pro komunikaci
Mé oblíbené téma

Nevim jak na světě, ale v QIPu je to jabber a můžeme mít velikou! radost, že tam je! měl by to být jeden z nejbezpečnějších, takže věnovat mu pozornost je dobré.
Pro komunikaci se serverem používá zašifrovaného spojení TLS
Hesla na server ukládá jako hash (specificky náhodně vytvořený klíč, Který když se dostane hackerovy do rukou,tak je mu víceméně k ničemu)
Takhle nastavit!
ALE HLAVNĚ
Když jsem zkoušel
Store password as a hash - skladuj heslo na serveru jako hash tak jsem se nemohl pak přihlásit! Řeklo mi to, že musím znovu zadat heslo, protože je teď uloženo jako hash, ale když jsem to udělal, tak to nefungovalo.......

Takže jaksi nevim jak to nastavit/použít . .
1.15 - Odkaz na tento článek
Kdo chce QIP někomu dát a nechce mu všechno co jsem napsal vysvětlovat, ať s radostí rozdává některý z těchto zmenšených odkazů na tento článek
1.16 - Posílání souborů
Jedno z pěkných lákadel na QIP je možnost posílání souborů
Mělo by to fungovat přímým způsobem všem
QIP má dva způsoby posílání souborů
přímo
a
za pomoci webového serveru file.qip.ru , který funguje za pomoci 4shared.com

Vedle toho H, který je na historii je zelená ikona diskety a na pravo má šipku dolu. Tím se dá vybrat jestli soubory posílat přímo (directly) další je: přes web server (through file.qip.ru) další je: podívat se na mé soubory na serveru (see my files...) další je: podívat se na složku s přijatými soubory ve vašem PC (received files)
Protokol jabber, ale myslim, že i QIP, protože qip je na jabberu dělanej, mají možnost posílání souborů za pomoci proxy serveru, už jsem ukazoval jak se to nastavuje, ale nevim jak se to používá.
Když dáte poslat soubor, nebo soubory s volbou přes web server, tak se nahrajou na ten server a QIP pak pošle tomu komu jste to posílali odkaz na ten soubor na stažení.
Soubor tedy dostane svůj stahovcí odkaz na internetu a když je to video nebo fotka, tak se na něj dá i podívat na těch stránkách kde se stahuje. Je to rusky, ale stahovací tlačítko je velkej modrej odkaz s tlustou šipkou dolu CKa4aTb
Nahrávací rychlost 330kb/sStahovací rychlost 240kb/sTo je mi to ale lákadlo
Kde jsou ty časy kdy jsem posílal 350MB rychlostí 1,5 až 3 kb/s s ICQ5

.....
Máte k dispozici 5 giga
Vylepšovadlo:Když chcete někomu poslat soubor, jehož nahrání trvá hodinu, tak je zbytečné, aby na něj adresát hodinu čekal a pak ho ještě dýl stahoval.
Rozdělte soubor na několik menších částí, třeba na tolik, že jedna část bude trvat nahrát 5 minut. Všechny části můžete do povídacího okna přesunout najednou a qip je po jednom sám nahraje. Adresátovi pak budou postupně přicházet zprávy s odkazy na tyto čísti. Takže místo dvou hodin nebo víc kdy by musel adresát na soubor čekat, tak takhle už stahuje po pěti minutách zatímco vy nahráváte ve stejný čas. (Jaké to pěkné využití času

) Umíte s winRarem rozdělovat soubory ? (umí to i total commander) nebo dělat rozdělené archivy z několika hodně malých souborů udělat rozdělené archivy po určených velikostech ? Můžu udělat návod.
Jakmile takovýto způsob posílání začnete, tak se o to nemusíte už starat a adresát si to může stáhnout kdy chce. Ale je tu časový limit. Když to nestáhne za měsíc, tak se to smaže !
Pokud chcete mít na QIPovém web serveru nějaké soubory na pořád, tak se musíte postarat o to, aby byly minimálně jednou za měsíc stahovány. Myslím, že klinkout na stahování a jak se začne stahovat tak to můžete zrušit, tak by to takhle mělo stačit.
Zvláštnost:Když třeba v total commanderu označíte několik souboů a přetáhnete do QIP povídacího okna, tak se pošlou najednou jen když máte volbu poslat přes web server. Když máte volbu na přímo, tak se pošle jenom jeden.....

To je mi to ale pitomost...... !

Když ale kliknete na disketu a soubory vyhledáte a označíte tam, tak se pošlou všechny. (i s označenou přímou volbou poslání)
Nevím co to........
QIP2005 ukazoval IP adresu toho kdo vám něco posílá, nevim jestli i 2010. Myslim, že ne. Je to škoda ! !
Je logické, že ji asi nebude ukazovat při posílání přes souborový server, myslim.....